Aliecja Verhagen en Jarne Dorenbos snelste bij Baambrugse tijdrit 2017

12 juni 2017 09:34

Baambrugge, Aliecja Verhagen uit Woerden en Jarne Dorenbos uit Castricum waren vrijdagavond 9 juni 2017 de snelste dame en heer bij de 12 kilometer lange tijdrit langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Dorenbosch legde in 16 minuten en 05 de rit tegen de klok af terwijl Alice Verhage, geen onbekende in Baambrugge, er 17 minuten en 28 seconden over deed. Dat waren de snelste in een veld van 113 deelnemers, waarvan de eerste deelnemer even na zeven uur ’s avond vertrok en de overige deelnemers telkens na 30 seconden om en om weg mochten gaan.
De tijdrit in Baambrugge was een leuk sportevenement voor jong en oud op de wegen langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Er waren fietsers met superbikes maar ook fietsers met hun alledaagse eenvoudige racefiets. Met de lichte noordoostenwind hadden alle deelnemers te maken op de lange rechte weg langs het Kanaal, die wind bleef dit keer opvallend tot het eind van de wedstrijd. ‘s morgens had de organiserende Baambrugse IJsclub nog even schrik met betrekking tot het weer. Heftige regenbuien bepaalde het Baambrugse weerbeeld, maar ’s avonds was het heerlijk zomers weer met aangename temperaturen waardoor dit keer bij de jury geen onderkoelingsverschijnselen ontstonden. Opvallen was de grote deelname van jeugdige fietsers tot 14 jaar. Veel van die jeugdige fietsers staan in de wintermaanden op de schaats en rijden daar dan ook menig wedstrijdje. In tegenstelling tot andere jaren was de rit dit jaar korter. Bij het uitzetten van de rit was in overleg met de bouwers van de nieuwe fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bepaald dat de bouwwerkzaamheden weleens ernstige hinder zouden kunnen opleveren voor de tijdrijders, dus was het credo: omdraaien vlak voor deze werkzaamheden waardoor het parcours 1,5 kilometer korter was.

Na de rit werden bij de skeelerbaan in het clubgebouw van IJsclub Baambrugge de winnaars in de diverse categorieën gehuldigd. Daarbij was er voor alle winnaars een warm applaus van de overige deelnemers. Er was ook dank voor het Rode Kruis, de vrijwilligers van IJsclub Baambrugge. Door organisatie wordt alweer uitgekeken naar de volgend jaar. IJsclub Baambrugge de 25e editie van deze zomerse tijdrit te organiseren, mogelijke datum is 1 juni 2018.

KALENDER

Er zijn geen punten op de agenda.