Johan tijssen wint baambrugse tijdrit 2016

6 juni 2016 09:16

Johan Tijssen wint Baambrugse tijdrit 2016
Baambrugge, Johan Tijssen was vrijdagavond 3 juni 2016 uit Sint Jansklooster naar Baambrugge gekomen voor de winst in de 13,5 kilometer lange tijdrit langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Tijssen reed de rit in 17 minuten en 22 seconden en was daarmee de aller sterkste in een veld van maar liefst 139 deelnemers. Terloops verbeterde Tijssen ook nog even het uit 2013 stammende parcour record 17.44 van Tim Veldt. Bij de dames was Alice Verhagen uit Woerden met 19 minuten en 31 seconden de allersnelste dame. Bij de heren junioren senioren werd Teun Mouris uit Ouderkerk aan de Amstel in 17.47 winnaar, terwijl bij de dames junioren Eva de Bruin uit Kockengen in 22.48 de snelste was.

De tijdrit in Baambrugge op vrijdagavond was een puur topsport evenement op de wegen langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Een noordwesten wint speelde alle deelnemers behoorlijk parten. De gehele dag hadden de organisatoren van ijsclub naar de buienradar gekeken. Het zou toch niet net als de editie in 2015 weer niet doorgaan door de bliksem, donder, storm en regen. Nee het weer was goed en er werd gestart, de belangstelling was overweldigend. Onder de deelnemers twee potentiele Olympische spelendeelnemers. Tim Veldt uit Amsterdam de omnium specialist werd tweede en kreeg 10 seconden klop van de man uit St Jansklooster. Tim de Vries uit Vinkeveen was de andere Olympische deelnemer maar dan met de handbiker als gehandicapte topsporter. De Vries vond het prachtig om in Baambrugge vlak bij zijn woonplaats Vinkeveen zo’n wedstrijd te mogen rijden. Met een tijd van 21 minuten en 22 seconden liet hij menig valide sporter achter zich.

Na de rit werden bij de skeelerbaan in het clubgebouw van IJsclub Baambrugge de winnaars in de diverse categorieën gehuldigd. Daarbij was er voor alle winnaars een warm applaus van de overige deelnemers. Er was ook dank voor het Rode Kruis, de vrijwilligers van IJsclub Baambrugge. Door organisatie wordt alweer uitgekeken naar de volgend jaar. IJsclub Baambrugge de 24e editie van deze zomerse tijdrit te organiseren, mogelijke datum is 2 juni 2017.

Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 

KALENDER

Er zijn geen punten op de agenda.